Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine à pain
- 50 g de cacao en poudre
- ½ c. à café de levure chimique
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 130 g de beurre froid, détaillé en cubes
- 200 g de sucre roux
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 œuf
- 6 morceaux de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 391.4 kJ / 93.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 37.2 mg
Alternatywne przepisy
Chocolat blanc, amandes et noix de coco
40min
Pains aux raisins
20h 15min
Pains au chocolat express
2h 45 min
Biscuits chocolatés au beurre
1h
Napolitain
4 godz. 20 min
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Étoiles de Noël apéro
40min
Biscuits salés au paprika et sésame
40min
Petits pains lapin au cœur de fromage fondant
45min
Brioche à la cannelle glacée
2h 20 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15min