Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine à pain
- 50 g de cacao en poudre
- ½ c. à café de levure chimique
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 130 g de beurre froid, détaillé en cubes
- 200 g de sucre roux
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 œuf
- 6 morceaux de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 391.4 kJ / 93.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 37.2 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits croquants à l'avoine
45min
Meringues fondantes chocolat-amande
2h 30min
Biscuits salés au paprika et sésame
40min
Biscuits chocolatés au beurre
1h
Guimauves en pain d'épices
6 Std.
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25min
Brioche Spirale
2 godz. 45 min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35min
Biscuits écolier
20min
Petits bonshommes aux épices
1h
Biscuits granola
2 Std. 40 Min
Biscuits des petits écoliers
3 Std. 50 Min