Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 50 g Zucker
- 150 g Milch
- 500 g Mehl
- 3 Eier, davon 2 getrennt
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
Füllung & Fertigstellung
- 100 g Haferkekse
- 100 g Walnusshälften
- 100 g Haselnüsse
- 50 g Zucker
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 140 g Milch
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1932 kJ / 461 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel Petit Fours
30 Min
Carrot-Cheesecake
1 Std. 30 Min
Mohn-Quark-Schnitten
1 Std. 30 Min
Carina-Kuchen
2 Std. 30 Min
Geröstete Kokos-Makronen
1h
Knusperkugeln
3 godz. 15 min
Gebranntes Mandelspritzgebäck
1h
Kaffee-Doppeldecker
3 godz.
Mohn-Rugelach
3 godz.
Schokoladenkipferl
2 godz.
Mandel-Schoko-Baisertaler
50 Min
Lebkuchen-Butter-Plätzchen
1sa 50 dk