Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orangenpudding
- 60 g Zucker
- 6 Streifen Orangenschale, dünn abgeschält (à 1 x 3 cm)
- 300 g Milch
- 3 Eigelb
- 30 g Speisestärke
Teig und Fertigstellung
- 210 g Milch
- 120 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 650 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 30 g Rum
- 1 Prise Salz
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- Weizenmehl Type 550, zum Bemehlen
- 50 g Schokotropfen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1166 kJ / 279 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 23 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Biskuit-Kuchen
1 Std. 15 Min
Eierlikör-Birnen-Plunder
2h 45min
Apfel-Quitten-Pie
1 Std.
Dinkel-Vanille-Schnecken
6h 30min
Weihnachtskranz
1 godz. 30 min
Nussknacker
15h 30min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Joghurt-Brioche-Röllchen
7 Std.
Süßes Brot mit Konfitüre
9 Std.
Pizza Tonno e cipolla
13 Std. 15 Min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 godz. 30 min
Stollen-Butterkuchen
2h 45min