Orangen-Rum-Schnecken

Orangen-Rum-Schnecken

3.2 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
16 Stück

Składniki

Orangenpudding
  • Zucker
    60 g
  • Orangenschale, dünn abgeschält (à 1 x 3 cm)
    6 Streifen
  • Milch
    300 g
  • Eigelb
    3
  • Speisestärke
    30 g
Teig und Fertigstellung
  • Milch
    210 g
  • Zucker
    120 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    650 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Eier
    2
  • Rum
    30 g
  • Salz
    1 Prise
  • Wasser
    1250 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Weizenmehl Type 550 zum Bemehlen
  • Schokotropfen
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 23 mg
Białko 7 g
Kalorie 1166 kJ / 279 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...