Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orangencreme
- 100 g Zucker
- 1 Orange, 4-6 Streifen Orangenschale (à 1 x 3 cm) dünn abgeschält, unbehandelt (à 1 x 3 cm), 50 g Saft ausgepresst
- 35 - 40 g Zitronensaft
- 60 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 2 Eigelb
Zimtschnecke
- 450 g Weizenmehl Type 550
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 160 g Zucker
- 110 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Milch
- 1 Prise Salz
- 3 TL Zimt
Baiser und Fertigstellung
- 2 Eiweiß
- 50 g Wasser
- 200 g Zucker
- 1 - 2 EL Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osterlamm mit Mohnfüllung
2h
Apfel-Quitten-Pie
1 godz.
Dinkel-Vanille-Schnecken
6 godz. 30 min
Schoko-Nuss-Kuchen
1h 30 min.
Erdbeer-Donuts
50 min
Hefe-Donuts mit Karamellglasur
6 godz.
Sweet-Bubble-up
2h
Weiße Schokoladen-Pistazien-Torte
9 godz.
Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
2h 30min
Früchte-Lebkuchen mit Schokoganache
2h 15min
Fondant-Stempel-Plätzchen
1 Std. 50 Min
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min