Apfel-Gugelhupf
TM6

Apfel-Gugelhupf

3.8 (65 ocen)

Składniki

Teig

  • 190 g Milch
  • 70 g Butter, in Stücken
  • 75 g Zucker
  • 15 g frische Hefe
  • 450 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 Ei
  • ½ TL Salz

Füllung und Fertigstellung

  • 200 g Äpfel, säuerlich, geviertelt
  • 20 g Speisestärke
  • 30 g Zucker
  • 2 Msp. Zimt
  • 500 g Apfelsaft (siehe Tipp)
  • 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 50 g Vanillepuddingpulver
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
712 kJ / 170 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
1.3 g
Sód
69 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy