Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Gugelhupf
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Milch190 g
-
Butter in Stücken70 g
-
Zucker75 g
-
frische Hefe15 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten450 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
Füllung und Fertigstellung
-
Äpfel, säuerlich geviertelt200 g
-
Speisestärke20 g
-
Zucker30 g
-
Zimt2 Msp.
-
Apfelsaft (siehe Tipp)500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Vanillepuddingpulver50 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
69 mg
Białko
4 g
Kalorie
712 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Domino-Käsekuchen
6 godz. 30 min
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Oma Lenas Grießkuchen
3 godz.
Apfelkuchen mit Schaum
1 godz. 15 min
Geflügel-Ragout von der Keule
1 godz.
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 godz. 50 min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Kirschplotzer
1 godz. 30 min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min