Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 190 g Milch
- 70 g Butter, in Stücken
- 75 g Zucker
- 15 g frische Hefe
- 450 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Äpfel, säuerlich, geviertelt
- 20 g Speisestärke
- 30 g Zucker
- 2 Msp. Zimt
- 500 g Apfelsaft (siehe Tipp)
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Vanillepuddingpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 69 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carina-Kuchen
2 Std. 30 Min
Montélimar-Nougat
3h 30min
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17h
Basilikum-Toast mit Kräuterfrischkäse und Zitronenöl
3u.
Kartoffel-Frikadellen mit Käsefüllung
1 Std. 20 Min
Bombardino-Kuchen
4 Std. 30 Min
Apfeltarte
1 Std.
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 Std. 20 Min
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2h 15min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 Std.
Omas Streuselkuchen vom Blech
3u.