Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 190 g Milch
- 70 g Butter, in Stücken
- 75 g Zucker
- 15 g frische Hefe
- 450 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Äpfel, säuerlich, geviertelt
- 20 g Speisestärke
- 30 g Zucker
- 2 Msp. Zimt
- 500 g Apfelsaft (siehe Tipp)
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Vanillepuddingpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 69 mg
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15min
Nussbuchteln aus dem Varoma®
1h
Schnelle Erdbeer-Tarte
2 godz.
Ostertorte
7h
Buntes Tomatengratin
1h 30min
Birnentarte
2 godz.
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2h 30min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 Std. 35 Min
Husarenkrapfen mit Dulce de Leche
3u. 45min
Apfel-Tiramisu-Torte
9 godz. 30 min
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min