Apfel-Gugelhupf

Apfel-Gugelhupf

3.9 95 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

Teig
  • Milch
    190 g
  • Butter in Stücken
    70 g
  • Zucker
    75 g
  • frische Hefe
    15 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    450 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
Füllung und Fertigstellung
  • Äpfel, säuerlich geviertelt
    200 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Zucker
    30 g
  • Zimt
    2 Msp.
  • Apfelsaft (siehe Tipp)
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    40 g
  • Vanillepuddingpulver
    50 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 69 mg
Białko 4 g
Kalorie 712 kJ / 170 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...