Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dried porcini mushrooms
- 60 g eschalots
- 30 g unsalted butter
- 550 g button mushrooms
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g pouring (whipping) cream
- 100 g water
- 1 tbsp sherry (optional)
- 1 tsp truffle oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 654.8 kJ / 155.9 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 109.7 mg
Alternatywne przepisy
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Lychee sorbet with vodka
8h 15min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Avocado sorbet (palate cleanser)
10 min
Almond tuiles
30 min
Sicilian prawn salad
40 min
Duck confit with lentil & orange salad
15h 40 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10 min
Chinese greens with XO sauce
1h 50 min
Gin and tonic sorbet with cucumber
12 Std.
Steak tartare
10 min
Fish stock
35 min