![Thick and Creamy Custard Thick and Creamy Custard](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1103f1c1-dbcd-4867-b27d-1629a571f6c7/Derivates/1185fa4a-9ab5-46e0-88a8-b848cd27c1a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 17 ½ oz whole milk
- 3 large eggs
- 3 ½ oz sugar
- 1 ½ oz corn starch
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 889 kJ / 213 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 86 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Béchamel Sauce
15 Min
Chocolate Icing (Ganache)
20 Min
Custard (TM5/6 Metric)
15 Min
Custard
15 Min
Classic Quiche Lorraine
2h 45min
Maple Cream Custard
20 Min
Almond toffees
1 Std. 45 Min
Frozen Custard
10h 25min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Béchamel sauce (TM6 )
15 Min
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1 Std.
Lemon curd (TM6)
15 Min