![Brioche buns with cheese Brioche buns with cheese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58082029-9740-4CC3-ACE6-3A1D91D6BDB0/Derivates/49832AF4-9704-4C5B-ADB5-013E1B121B67.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche buns
- 220 g full cream milk
- 40 g fresh yeast, or 3 tsp dried instant yeast
- 100 g white sugar
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g salted butter, softened
- 1 egg
- 1 egg yolk (reserve egg white for filling)
- ½ tsp sea salt
Cheese filling
- 1 egg
- 80 g white sugar
- 1 tsp vanilla sugar
- 500 g fresh ricotta cheese, well-drained, or quark
- 100 g sour cream
- 1 egg white, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1314.9 kJ / 313.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 184.5 mg
Alternatywne przepisy
Classic Flammkuchen
1 godz.
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Brioche slice with crumble
2j
Breakfast crescents
3h 5min
Poppy seed strudel
3h 15min
Apple crumble meringue slice
2h 45min
Rosewater madeleines
30 dk
Fruit Galettes (Paul)
1sa 25 dk
Blueberry Buns
3óra 25p
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2h 25min
Taro bread
4 Std. 20 Min
Apple fritters
1 godz.