Brioche buns with cheese

Brioche buns with cheese

4.7 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 piece

Składniki

Brioche buns
  • full cream milk
    220 g
  • fresh yeast or 3 tsp dried instant yeast
    40 g
  • white sugar
    100 g
  • plain flour plus extra for dusting
    500 g
  • salted butter softened
    80 g
  • egg
    1
  • egg yolk (reserve egg white for filling)
    1
  • sea salt
    ½ tsp
Cheese filling
  • egg
    1
  • white sugar
    80 g
  • vanilla sugar
    1 tsp
  • fresh ricotta cheese well-drained, or quark
    500 g
  • sour cream
    100 g
  • egg white lightly beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 313.1 kcal / 1314.9 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 41.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 184.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...