Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz chicken broth, low sodium
- 1 ½ oz soy sauce, low sodium
- 1 oz Chinese cooking wine
- ½ oz sesame oil
- ½ oz white vinegar
- 1 oz oyster sauce
- 1 tsp corn starch
- ¼ tsp dried red pepper flakes
- 6 garlic cloves
- 1 oz fresh ginger, peeled, cut into pieces
- 16 oz chicken thigh, boneless and skinless, cubed (2 in.)
- 6 oz cashews, divided
- 6 oz fresh mixed mushrooms, cut into pieces (½ in.)
- 5 oz eggplant, diced (½ in.), (approx. 1 eggplant)
- 3 oz red bell pepper, cut into thin strips (approx. ½ pepper)
- 3 oz snow peas, trimmed
- scallions, thinly sliced, to taste
- sesame seeds, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1348.2 kJ / 322.2 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 776.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower "Fried" Rice
40min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Teriyaki Chicken and Rice
40min
Sweet and Sour Pork
35min
Shepherd's Pie
1 Std. 15 Min
Chicken Garam Masala
50min
Steak Stir Fry Salad
35min
Moroccan Chicken Bowl
45min
Easy Satay Chicken
1 Std.
Chicken Marsala
40min
Coconut Curry Chicken with Veggie Rice
1 Std.
Mild Thai Green Curry
50min