Salát z fenyklu, řapíkatého celeru a zelených jablek (TM6)

Salát z fenyklu, řapíkatého celeru a zelených jablek (TM6)

5.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porce

Składniki

Salát
  • 150 gramů zelených jablek neoloupaných, na čtvrtky, bez jádřinců (viz Tip)
  • 150 gramů řapíkatého celeru
  • 150 gramů fenyklu na kousky (4 cm x 4 cm x 7 cm)
Dokončení
  • 20 gramů čerstvého kopru (viz Tip)
  • 80 gramů oleje
  • 15 gramů dijonské hořčice
  • 50 gramů bílého jogurtu
  • 15 gramů červeného vinného octa
  • 1 čajová lžička soli
  • mletý černý pepř

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 26 mg
Białko 0.4 g
Kalorie 223.8 kJ / 53.5 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...