Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů červeného vína (např. beaujolais nebo dolcetto)
- 100 gramů cukru, krystalu
- 1 čajová lžička medu
- 2 skořice, celé (cca 5 gramů)
- 3 hřebíčky
- 800 gramů hrušek, zralých, oloupaných, na čtvtky, bez jádřinců
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chačapuri
1h 15 min
Caponata
30 min
Thajská polévka s krevetami
30 min
Dýňové půlměsíčky s tomatovým dipem
1 godz.
Hrušky v červeném víně
Brak ocen
Krém Karamel
3 Std.
Cibulovo-ricottové muffiny se šalvějí
1 godz.
Grilovaný pórek, bylinkové máslo a krambl z chleba
45 min
Terina z rajčat
25 Std. 20 Min
Chřestový salát s mangem
35 min
Tuňákový tatarák s avokádovým krémem
20 min
Rillettes z uzeného lososa
10 min