Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů červeného vína (např. beaujolais nebo dolcetto)
- 100 gramů cukru, krystalu
- 1 čajová lžička medu
- 2 skořice, celé (cca 5 gramů)
- 3 hřebíčky
- 800 gramů hrušek, zralých, oloupaných, na čtvtky, bez jádřinců
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houbové cappuccino s lískovými ořechy
30 min
Podzimní dýňový salát
10 Min
Paštika z uzeného lososa a kopru
10 Min
Hummus s medvědím česnekem
15min
Cibulovo-ricottové muffiny se šalvějí
1 Std.
Slávky alla Medoc
50 min
Krevetové lupínky
Brak ocen
Olivová tapenáda
5 min
Rukolová polévka s kozím sýrem
25min
Taveňák z tvarůžků
35 min
Lososové muffiny s koprem
45 min
Kaparová pomazánka se sardinkami
5 min