Hrušky v červeném víně

Hrušky v červeném víně

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcí

Składniki

  • 500 gramů červeného vína (např. beaujolais nebo dolcetto)
  • 100 gramů cukru krupice
  • 1 čajová lžička medu
  • 2 skořice, celé (cca 5 gramů)
  • 3 hřebíčky
  • 800 gramů hrušek zralých, oloupaných, na čtvtky, bez jádřinců

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porce

Białko 1 g
Kalorie 853 kJ / 204 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...