Krémová polévka ze zelené čočky s křepelčím vejcem

Krémová polévka ze zelené čočky s křepelčím vejcem

4.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcí

Składniki

  • 100 gramů cibule napůl
  • 20 gramů extra panenského olivového oleje
  • 250 gramů zelené čočky
  • 1000 gramů vývaru zeleninového nebo drůbežího
  • 1 sušený bobkový list
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 4 křepelčí vejce
  • 150 gramů crème fraîche
    150 gramů zakysané smetany, 20 % tuku
  • 1 snítka čerstvé petržele nasekané, jen lístky

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 588 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 1145 kJ / 273 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...