![Bucatini con le canocchie Bucatini con le canocchie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0720632e2466c581ebcd4a321d10fbca/Derivates/bdb00a74a45d1f945253188294ce4db74d8ec060.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno a metà
- ½ peperoncino fresco
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di canocchie fresche, pulite (vedere i consigli)
- 50 g di vino bianco
- 200 di pomodori datterino a metà
- 2 pizzichi di sale
- 350 g di pasta secca tipo bucatini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1990.3 kJ / 475.8 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 74.7 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 385.7 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti alle vongole
4 godz. 40 min
Rosa di Parma
1h 10min
Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi
2h
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30min
Moscardini alla busara sottovuoto
2h
Maltagliati verdi con polpettine al sugo (senza glutine)
1h
Cacciucco
1h 20min
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45min
Linguine allo scoglio
40 Min
Insalata di polpo e patate
2h
Orecchiette ai totani su crema di fagioli cannellini
1h
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min