Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio, sbucciato e privato dell'anima
- 4 pomodori maturi, spellati e tagliati a cubetti
- 15 g di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1200 g di acqua
- 320 g di spaghetti
- 100 g di caciotta a cubetti
- 200 g di mozzarella fiordilatte, a cubetti
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2724.3 kJ / 651 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1897.9 mg
Alternatywne przepisy
Pasta radicchio e pancetta
30 min
Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola
30 min
Risotto alla carbonara
2h
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min
Lasagne di polenta
3h 30 min
Pasta alla carcerata
30 min
Paccheri zucca e provola
45 min
Pappardelle alla papalina
30 min
Trofie al pesto con patate e fagiolini
1h
Pasta alla ionica
30 min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 min