Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
400 - 450 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 - 250 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
sól do oprószenia
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 3 łyżki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g pieczarek oczyszczonych, pokrojonych w plastry
-
1 łyżka pasty harissa
-
4 jajka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
liście szpinaku, świeże do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
402.8 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1085.4 kJ /
259.4 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 Min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 Min
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25 Min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 Min
Galaretki z owocami
1 Std. 35 Min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 Min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 Std.
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 Std. 5 Min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30 Min
Dubajska czekolada
1 Std. 20 Min
Chałka z waniliową kruszonką
1 Std. 5 Min