
Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)400 - 450 g
-
batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)200 - 250 g
-
sól do oprószenia
-
oliwy z oliwek plus dodatkowo 3 łyżki10 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji2 gałązki
-
pieczarek oczyszczonych, pokrojonych w plastry150 g
-
pasty harissa1 łyżka
-
jajka4
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
liście szpinaku, świeże do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
259.4 kcal /
1085.4 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
17.6 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
402.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 Min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 Min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 Min
Cynamonki na parze
50 Min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 Std. 30 Min
Ciasteczka Pink Kiss
1 Std. 20 Min
Karnawałowe castagnole
1 Std.
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 Min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 Std.
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM6)
40 Min
Cytrynowe cake pops
4 Std. 30 Min
Dubajska czekolada
1 Std. 20 Min