Urządzenia i Akcesoria
Falafel in square flatbread (r’gaif bread) with tahini sauce
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions
Składniki
Tahini sauce
-
garlic cloves2
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 stalks
-
tahini150 g
-
water130 g
-
lemon juice1 tbsp
-
salt to taste¾ - 1 tsp
-
ground cumin to taste½ - ¾ tsp
R’gaif bread
-
water180 g
-
1 heaped tsp dried instant yeast, (10 g)fresh yeast20 g
-
plain flour plus extra for dusting260 g
-
salt½ tsp
-
oil for greasing
Falafel
-
spring onions cut in pieces4
-
garlic cloves4
-
fresh parsley5 g
-
fresh mint leaves only4 stalks
-
fresh red chilli cut in halves and deseeded½
-
baking powder1 tsp
-
canned chickpeas drained720 g
-
salt1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
Finalising R’gaif bread and falafel
-
plain flour plus extra for dusting400 g
-
oil for frying
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
42 g
Kalorie
53679 kJ /
1282 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
18 g
Węglowodany
177 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curried lentils and steamed pumpkin
1 godz. 15 min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 godz.
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30 min
Orange curry dressing
10 min
Falafel
24 godz.
Koshari stew
45 min
Falafel
1 godz. 25 min
Mediterranean pearl barley risotto
1 godz.
Speedy Bassara
25 min
Summer Rolls with Peanut Sauce
1 godz.
Guacamole (TM5 Metric)
5 min
Moroccan chicken and couscous
45 min