![Salmon and Leek Parcel with Rice Salmon and Leek Parcel with Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FE8F5703-57EF-4F1C-ACA9-9C36CCB92B73/Derivates/176ba898-8b75-42b8-8173-8885af711eee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 gram dill, fresh, leaves only
- 450 gram leek, halved lengthways, then sliced (5 mm)
- 860 gram water
- 180 gram mascarpone
- 1 teaspoon sea salt, plus extra to taste
- ¼ teaspoon black pepper, ground, plus extra to taste
- 400 gram basmati rice
- 1 tablespoon oil
- 1 ½ teaspoon salt
- 600 gram salmon fillet, fresh, skinless
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2550 kJ / 609 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Porridge with fresh fruit
15 Min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Matcha Nice Cream
35 min
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40 Min
Gochujang seafood risotto
1 Std.
Avocado with egg and salmon tartare
45 Min
Piggy buns
2 Std.
Caramel Brownies
1 Std. 20 Min
Steamed Pepper Chicken
1 Std. 45 Min
Steamed Pork Belly in Lotus Leaf
1 Std. 30 Min
Hummus
5min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 Min