Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 1 ½ oz tamari sauce
- 2 oz mirin
- 1 - 2 tsp grated fresh ginger, to taste
Rice, Veggies and Egg
- 10 oz long-grain white rice
- 35 oz water
- 3 oz carrots, sliced on the bias
- 2 oz sugar snap peas, cut on the bias
- 4 large eggs
- ½ tsp salt
- ½ tsp white pepper
- 4 green onions, cut on a bias
- ½ oz cilantro leaves, chopped
Sauté
- 1 oz sesame oil
- 1 garlic clove, sliced
-
2
oz Chinese sausage, precooked, diced (⅛ in.)
(opcjonalnie)
lub 2 oz salami, diced (⅛ in.) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1464 kJ / 350 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 875 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teriyaki Chicken and Rice
40min
Sticky Coconut Rice with Brûléed Papaya
1 godz.
Farro Risotto with Rosemary Chicken
1 godz.
Sriracha Chicken with Soba Noodle Salad
2 godz. 35 min
Vegetable Pancakes
30 min
Ginger Pork Lettuce Cups with Strawberry Chutney
50min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Chicken and Farro Harvest Salad
1h 45min
Tropical Cashew Rice
1h 45min
Asian-Style Rice with Eggs and Vegetables (TM5 Metric)
30 min
Pasta Primavera
50min
Tarragon Chicken Quiche
1h 25min