![Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3B07DB9B-E909-4223-8C2C-B562060A541C/Derivates/30005F7A-158E-431C-A3FF-04F37182E92E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g onions, cut in halves
- 100 g bacon cubes
- 500 - 600 g pork tenderloin
- 2 tsp salt
- ¼ tsp ground pepper
- 1 - 1 ½ tsp ground sweet paprika
- 6 - 8 slices lean bacon, smoked (60-80 g)
- 500 g sauerkraut, preserved
- 1 dried bay leaf (opcjonalnie)
- 3 juniper berries (opcjonalnie)
- 500 g water
- 750 g potatoes, cut in pieces (3 cm)
- 3 tbsp frying oil
- 140 g milk
- 40 g butter
- 2 - 3 pinches ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Meatloaf
1h 20min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Chicken and pepper souvlaki with rice
1 Std. 5 Min
Beef Stroganoff
1j
Ratatouille
40min
Natillas
1j
Chicken breast with mushroom sauce and potatoes
1j
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min
Bacon-wrapped turkey leg with potatoes
Brak ocen
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1j
Versatile smooth soup
45min