![Stuffed Peppers with Rice and Tomato Sauce Stuffed Peppers with Rice and Tomato Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6D54C5D5-8080-47E2-821B-A4B400E6AE9B/Derivates/4DCD19B1-2DFF-47D1-8B12-6E8FB1290AA1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Peppers with Rice
- 70 g onions, halved
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 225 - 340 g ground beef
- 2 slices white bread, cut into pieces
- 30 g mustard
- ½ tsp salt
- 1 tsp paprika, sweet
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 large egg
- 4 mixed bell peppers, red, yellow, orange
- 1220 g water
-
2
heaped tsp vegetable stock paste
lub 2 vegetable stock cubes - 225 g white basmati rice
- 45 g unsalted butter, cut into pieces
- 45 g all-purpose flour
Tomato Sauce
- 1 can crushed tomatoes (approx. 425 g)
- 60 g tomato purée (concentrate)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 tsp sugar
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5400.7 kJ / 1290.8 kcal
- Białko
- 50.4 g
- Węglowodany
- 252.9 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 75.8 g
- Sód
- 1106.3 mg
Alternatywne przepisy
Tomato and Feta Pasta
50 min
Shrimp Louie Salad
1 Std. 30 Min
Garlic Herb Marinade and Dressing
10 Min
Onion Skin Broth
1 Std. 5 Min
Cutter Beet Carpaccio (TM6)
20 Min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1 Std.
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45 Min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing
10 Min
Chilli Lime Steamed Corn
25 Min
Fish and Potatoes with Tomato Sauce
50 min