Crostata salata multicolore

Crostata salata multicolore

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 fette

Składniki

Pasta frolla alla ricotta
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 150 g di ricotta fresca, ben asciutta
  • 30 g di vino rosso
  • 30 g di acqua
  • 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 uovo (da circa 60 g)
  • 8 g di sale
Ripieno
  • 200 g di zucchine senza le estremità
  • 150 g di carote pelate e senza le estremità
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 200 g di stracciatella
  • 6 pomodori ciliegino a metà
  • 100 g di mozzarella perline

Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 799.4 mg
Białko 12.9 g
Kalorie 1725.7 kJ / 412.5 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 42.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...