Crostata salata multicolore
TM5 TM6

Crostata salata multicolore

5.0 (1 ocena)

Składniki

Pasta frolla alla ricotta

  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 150 g di ricotta fresca, ben asciutta
  • 30 g di vino rosso
  • 30 g di acqua
  • 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 uovo (da circa 60 g)
  • 8 g di sale

Ripieno

  • 200 g di zucchine, senza le estremità
  • 150 g di carote, pelate e senza le estremità
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di olio extravergine di oliva

Terminare la preparazione

  • 200 g di stracciatella
  • 6 pomodori ciliegino a metà
  • 100 g di mozzarella, perline

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1725.7 kJ / 412.5 kcal
Białko
12.9 g
Węglowodany
42.9 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Błonnik
2.4 g
Sód
799.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy