Fondant czekoladowy w kokilkach

Fondant czekoladowy w kokilkach

4.5 26 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 35 g masła pokrojonego na kawałki plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
  • 100 g cukru trzcinowego drobnego
  • 65 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 35 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 żółtko

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 23.7 mg
Białko 4.4 g
Kalorie 1499.2 kJ / 358.3 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 39.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...