Urządzenia i Akcesoria
Pizza marinara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
220 g wody letniej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
Sos marinara
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki300 g pomidorów, dojrzałych mięsistych, pokrojonych na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
mąka pszenna do oprószenia
-
8 - 10 liści bazylii, świeżych
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1464.9 mg
Białko
13.3 g
Kalorie
2235.5 kJ /
534.3 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
83.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Focaccia na długo rosnącym cieście
20 godz.
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min