Urządzenia i Akcesoria
Pizza marinara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
220 g wody letniej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
Sos marinara
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki300 g pomidorów, dojrzałych mięsistych, pokrojonych na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
mąka pszenna do oprószenia
-
8 - 10 liści bazylii, świeżych
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1464.9 mg
Białko
13.3 g
Kalorie
2235.5 kJ /
534.3 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
83.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Walentynkowa pizza serce
1 godz. 30 min
Pizza z warzywami (TM5)
1 godz. 20 min
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1 godz. 20 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min