Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 tiras de piel de limón
- 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 60 g de chalota en 2 trozos
- 20 g de mantequilla
- 40 g de zumo de limón
- 50 g de agua
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 100 g de crème fraîche
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1044.8 kJ / 250 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almejas con salsa de azafrán
30min
Almejas a la marinera
30min
Mejillones al curry
30min
Mariscada
3h 30 min
Berberechos y almejas al limón con ensalada de rúcula
1óra
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40 min
Berberechos al natural con limón
2 Std. 15 Min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 Min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1óra
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Mejillones al vino
30min
Berberechos en salsa verde
1óra