Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi che entrino attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
- 700 g di zucchine senza estremità
Ragù bolognese
- 200 g di verdure miste a pezzi (sedano, carote, cipolle)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di carne trita mista (maiale e manzo)
- 100 g di vino bianco secco
- 400 g di passata di pomodoro
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- ½ - 1 cucchiaino di pepe nero macinato
Besciamella
- 60 g di burro
- 110 g di farina tipo 00
- 750 g di latte
- ¾ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2527.9 kJ / 604.2 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 43.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1185.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 Min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Gnocchi di patate con zucchine (TM6)
1 Std.
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby®
1h 15min
Lasagna vegetariana
2h
Torta agli agrumi
45 Min
Patate gratinate al formaggio
2h
Tortelli di San Leo
2 godz. 30 min
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h 15min
Verdure insaporite con salsa ai broccoli (TM6)
30 Min
Lasagne di verza
2 godz. 30 min
Lasagne di polenta
3 Std. 30 Min