Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 350 g di pomodori a pezzi
- 1 peperone rosso, pulito e a pezzi
- 10 g di sale + q.b.
- 150 g di calamari ad anelli
- 150 g di gamberetti sgusciati
- 250 g di cozze fresche pulite
- 250 g di vongole, fresche e pulite
- 1500 g di acqua
- 2 bustine di zafferano
- 300 g di riso Parboiled
- 100 g di piselli verdi, freschi o surgelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1946.5 kJ / 465.3 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1080 mg
Alternatywne przepisy
Fusilli alla curcuma e pancetta
30 Min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1 godz. 30 min
Spaghetti alle vongole
4 godz. 40 min
Filetti di sgombro all'arancia
40 min
Sautè di cozze e vongole
40 min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45min
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30 Min
Insalata di riso frutta, verdure e pesce
40 min
Pasticcio di pesce e patate (TM6)
1h 10min
Cioccolata al caramello salato
1 Std.
Braciole pugliesi
1 Std.