![Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6) Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/280027ccb54303efe26c3123d14d7a4a/Derivates/573cb6ad2cbd90b8c2a7e2e249432ce34c293a9b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
Condimento
- 40 g di noci sgusciate
- 100 g di cicoria, i gambi puliti
- 200 g di pere pulite e tagliate a metà nel senso della lunghezza
-
100
g di panna acida (30% di grassi)
lub 100 g di ricotta fresca - 2 - 3 pizzichi di sale, a piacere
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato, a piacere
- 100 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
- 15 g di rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1970.3 kJ / 470.9 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 696.4 mg
Alternatywne przepisy
Crespelle alla valdostana (senza glutine)
1 godz. 30 min
Salmone con pesto di cedro
30 min
Rustici alla scarola
10h
Uova alla triestina
30 min
Frutta secca dolce e speziata
1 godz.
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1 godz.
Sfogliatine salate pere e caprino
1 godz. 30 min
Beccute
1 godz.
Chips mais e lenticchie
35 min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 godz. 30 min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1 godz.
Polpette di ricotta al sugo
50 min