Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di mandorle pelate
- 1350 g di acqua
- 5 g di sale + q.b.
- 140 g di riso Venere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 40 g di pomodori datterino gialli, a metà
- 6 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 200 g di ricotta fresca, ben scolata
- 150 g di polpa di avocado a tocchetti
-
70
g di olive nere denocciolate e tritate
lub 70 g di olive taggiasche denocciolate e tritate - fiori edibili, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1790.3 kJ / 428 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 54.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartufini salati
3h
Tartare di salmone con avocado e uova
45 min.
Uova barzotte su purea di sedano rapa con bacon croccante
45 min.
Carpaccio di barbabietola, zucchine e mozzarella (TM6)
20 min.
Avocado toast
7h
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35min
Insalata di patate novelle e asparagi con pesto di aneto
40 min.
Poke di quinoa e seitan
1h
Spiedini di salmone, riso basmati e insalata di asparagi
35min
Riso rosso con gamberi, pinoli e zucchine
50 min.
Camembert con mirtilli rossi e mandorle
30min
Risotto viola cavolo cappuccio e Casera
40 min.