![Torrette di riso nero Torrette di riso nero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81d97fdcf29b5d12f9c743212c28b0ff/Derivates/4d9b04bd1ee65af0279c9cff2e8cb39c14b4a019.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di mandorle pelate
- 1350 g di acqua
- 5 g di sale + q.b.
- 140 g di riso Venere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 40 g di pomodori datterino gialli, a metà
- 6 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 200 g di ricotta fresca, ben scolata
- 150 g di polpa di avocado a tocchetti
-
70
g di olive nere denocciolate e tritate
lub 70 g di olive taggiasche denocciolate e tritate - fiori edibili, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1790.3 kJ / 428 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 54.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata con valeriana, asparagi, uova barzotte e mazzancolle
40min
Merluzzo con salsa di soia e zenzero con riso e contorno di verdure autunnali
40min
Insalata Feta, ciliegie e gremolada alle mandorle
10min
Bignè con crema di asparagi
1h 30min
Pollo in salsa speziata, quinoa e verdure (Bimby Friend)
Brak ocen
Filetto di manzo sottovuoto con salsa al cioccolato nero
2h
Capesante sottovuoto in salsa di burro e limone
1h 10min
Infuso freddo vaniglia e mirtilli
3 godz.
Intreccio d'amore
1h 30min
Filetti di salmone e branzino con purea di broccoli (Bimby Friend)
1h
Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt
1h
Gelato al caramello salato (TM6)
14 Std.