Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)

Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)

4.5 445 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Kartoffeln klein, ungeschält
    1000 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Butter
    20 g
  • durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Weißwein
    200 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    2 EL
  • Reblochon-Käse in dicken Scheiben (siehe Tipp)
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 924 mg
Białko 19 g
Kalorie 2108 kJ / 504 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...