
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Naturjoghurt
- 30 g Zitronensaft
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1 TL Senf, mittelscharf
- 1 ½ TL Honig
- 420 g Wasser
- 250 g Wirsing in groben Stücken
- 15 g Pinienkerne
- 200 g Hähnchenbrustfilet in Streifen (1-2 cm)
- 1 EL Öl
- 1 EL Sesam
- 1 EL Balsamico, dunkel
- 150 g Salatgurke längs halbiert, in dünnen Scheiben (2 mm)
- 100 g dunkle Weintrauben kernlos, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 354 kcal / 1480 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 18 g
- Błonnik
- 5.5 g