Panzanella mit Renekloden und Mozzarella

Panzanella mit Renekloden und Mozzarella

4.3 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Baguette in Würfeln (2 cm)
    150 g
  • Olivenöl
    80 g
  • Hähnchenbrust in Würfeln (2 cm lang)
    300 g
  • Salz
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    ¼ TL
  • Mini-Römersalat in Streifen
    250 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    200 g
  • Mini-Mozzarella-Kugeln abgetropft
    250 g
  • Petersilie abgezupft
    ¼ Bund
  • Zwiebel halbiert
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Renekloden entsteint, halbiert (siehe Tipp)
    400 g
  • Honig
    20 g
  • Apfelsaft
    100 g
  • Apfelessig
    15 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Senf
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 629 kcal / 2624 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...