Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de biscuits speculoos, type Lotus®
- 50 g de beurre à température ambiante, coupé en morceaux
- 100 g de lait
- 150 g de lait concentré sucré
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 448.3 kJ / 107.2 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 101.8 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux speculoos
1 Std.
Pâtes aux lentilles vertes et sauce au chèvre
30min
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Crème dessert aux speculoos
6 godz. 20 min
ATELIER menu 2
1 Std.
ATELIER menu 1
1 Std.
Bonbons chocolat viennois
50 Min
Dôme glacé au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10 Min
Iles flottantes à la pistache
1 Std.
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Nectar pomme-poire
25 min
Crème pâtissière au chocolat
30min