Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de biscuits speculoos, type Lotus®
- 50 g de beurre à température ambiante, coupé en morceaux
- 100 g de lait
- 150 g de lait concentré sucré
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 448.3 kJ / 107.2 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 101.8 mg
Alternatywne przepisy
Crème dessert saveur madeleine
20 min
Sirop apaisant au miel et au safran
1h
Guirlach nougat
1h 30min
Sucre à la framboise
5min
Chocolat liégeois
4 godz. 30 min
Pain rapide
1 Std. 15 Min
Porridge au yaourt et aux fruits rouges
10min
Dôme glacé au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Cocktail Bellini
5min
Crème dessert aux speculoos
6 godz. 20 min
Cheesecake aux speculoos
1h