Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 500 g Äpfel, geschält, geachtelt
- 100 g Zucker
- 130 g Apfelsaft
- 3 - 4 EL Calvados (Apfelschnaps)
- Zitronenmelisse zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 946 kJ / 227 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Kaffee-Sabayon
10min
Zabaglione
15min
Vitello Tonnato
48 Std.
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Zabaglione al Prosecco
15min
Zabaglione mit Orangenlikör
15min
Cappuccino-Traum
3 godz. 30 min
Orangenparfait
6 godz. 30 min
Forellencremesuppe
40min
Kürbiskernparfait
5 Std. 45 Min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.