Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Calvados-Sorbet
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst1
-
Äpfel geschält, geachtelt500 g
-
Zucker100 g
-
Apfelsaft130 g
-
Calvados (Apfelschnaps)3 - 4 EL
-
Zitronenmelisse (opcjonalnie) zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
0 g
Kalorie
946 kJ /
227 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilleeis
12 Std.
Zabaglione
15 Min
Pina Colada Sorbet
30 Min
Zitronensorbet
8 Std. 30 Min
Zwetschgen-Parfait
8 Std. 40 Min
Basilikumeis mit Erdbeercarpaccio und süßem Pesto
7 Std. 50 Min
Zitronen-Dessert mit Baiser
50 Min
Schokoladetarte | Himbeer | Ginger
6 Std. 20 Min
Orangenparfait
6 Std. 30 Min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 Min
Marillen-Mascarpone-Eis
3 Std. 35 Min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5 Std.