Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Calvados-Sorbet
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst1
-
Äpfel geschält, geachtelt500 g
-
Zucker100 g
-
Apfelsaft130 g
-
Calvados (Apfelschnaps)3 - 4 EL
-
Zitronenmelisse (opcjonalnie) zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
0 g
Kalorie
946 kJ /
227 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zabaglione
15 min
Limetten-Ingwer-Mousse
8 godz. 20 min
Kokos-Panna-Cotta auf Erdbeer-Carpaccio
3 godz. 45 min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4 godz. 30 min
Gazpacho | Petersilie | Burrata
1 godz. 50 min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 godz. 20 min
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40 min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 min
Tomatendressing | Portwein | Apfel
5 godz. 30 min
Gratinierte Jakobsmuscheln
25 min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 godz. 20 min
Basilikumeis
10 godz. 30 min