Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Eis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Aprikosen reif, in Würfeln (2 cm)300 g
-
Milch150 g
-
Orange Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Zucker100 g
-
Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet40 g
-
Vanilleschote in Stücken (1,5 cm)½
-
Waffelhörnchen in groben Stücken2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
32 mg
Białko
5 g
Kalorie
1042 kJ /
249 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sherry-Zimt-Pflaumen
1 godz. 20 min
Rotkohl-Slaw mit Pistazien
30 min
Erdbeer-Granita
13 godz.
Mango-Joghurt-Eis
12 godz.
Kaltgerührte Konfitüre
10 min
Kaffee-Sabayon
10 min
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
1 godz. 45 min
Birne-Helene-Eis mit Mandelstiften
12 godz.
Fruchtsaft mit Herbstobst
10 min
Ananas-Päckchen
1 godz.
Ananaseis
10 godz.
Joghurteis
10 godz. 20 min