Franse brunch

Franse brunch

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porties

Składniki

Bramenjam met Crémant en vanille
  • braambessen
    500 g
  • geleisuiker 2:1
    250 g
  • citroensap
    20 g
  • vanillestokje alleen het merg
    ½
  • schuimwijn type Crémant
    100 g
Financiers
  • gepelde amandelen
    100 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken gesneden
    150 g
  • bloem
    50 g
  • pure poedersuiker
    170 g
  • vanillestokje alleen het merg
    ½
  • eiwit (5 middelgrote eiwitten)
    150 g
Omelet met kruiden, geitenkaas en vijgen en mini croque monsieur
  • water
    600 g
  • broccoli roosjes, (ongeveer 2 cm)
    150 g
  • Gruyère kaas in stukken
    120 g
  • bloem
    40 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) (30 g in stukken gesneden, 20 g gesmolten)
    50 g
  • melk
    300 g
  • gemalen nootmuskaat
    ½ tl
  • zout
    1 ½ tl
  • zwarte peper, gemalen
    1 tl
  • wit brood
    20 sneetjes
  • gekookte ham
    10 sneetjes
  • vers peterselieblad
    10 g
  • vers korianderblad
    10 g
  • verse bieslook in kleine ringen gesneden
    10 g
  • verse geitenkaas in stukken
    200 g
  • eieren
    8
  • kleine vijgen gesneden in achtsten
    4

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1552.5 mg
Białko 37.2 g
Kalorie 4353 kJ / 1040.4 kcal
Tłuszcz 48.3 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 23.6 g
Węglowodany 115 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...