Quinoa-Risotto Provençale

Quinoa-Risotto Provençale

3.8 290 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Schalotten halbiert
    2
  • Olivenöl
    20 g
  • Quinoa
    230 g
  • Wasser
    400 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Pinienkerne
    1 EL
  • getrocknete Tomaten, in Öl in mundgerechten Stücken
    4
  • Oliven, schwarz, entsteint halbiert
    8
  • Rosine
    1 EL
  • Pfeffer
    1 - 2 Prisen
  • Salz nach Geschmack
  • Basilikumblätter, frisch zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 1996 kJ / 480 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...