Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gros œufs
- 140 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 125 g de farine
- 50 g d'huile
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- beurre, pour la plaque
- 100 g de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes, légèrement fondue
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1636 kJ / 390 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Moelleux au chocolat
55min
Fondant au chocolat
40min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25min
Donuts marbré
30min
Roulé chocolat-noisette
1h
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Cookies américains
30min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Chouquettes du goûter
35min
Gâteau moelleux au chocolat
40min