Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de pommes de terre, coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 400 - 500 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1327.4 kJ / 317 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 289.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois, patate douce et cheddar à la truffe
1 Std.
Lasagne à la bolognaise
2h 15min
Gratin dauphinois aux cèpes
1 Std. 30 Min
Purée mousseline
40min
Gratin dauphinois, patate douce et cheddar à la truffe
1 Std.
Tarte aux pommes
1 Std.
Salade de concombre à l'aneth
10 Min
Salade carottes râpées
10 Min
Spaghetti carbonara express
25 Min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2 Std. 30 Min
Gratin de courgette, pomme de terre et chèvre
45min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min