Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Walnusshälften
- 300 g Frischkäse
- 200 g Ziegenfrischkäse
- 250 g Quark
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Olivenöl
- ½ gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Rosmarin, getrocknet, gemahlen
- 60 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix von Dr. Oetker oder Sofort Gelatine von RUF) (ca. 2 Pck.)
- 1 Dose Birnen (Abtropfgew. 450 g), in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1011 kJ / 242 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forellenmousse
5 Min
Ziegenkäse-Terrine mit Oliven
6h 20min
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4 Std. 30 Min
Erdbeer-Gazpacho
40 min.
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Spargel-Scampi-Terrine
10 Std.
Tomaten-Cocktail
30min
Zimtmousse
5h 40min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Ananas mit süßem Pesto
15 min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1h 20min
Käse-Rauten zu Wein
1h 30 min.