Birnen-Walnuss-Terrine

Birnen-Walnuss-Terrine

3.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
15 Scheiben

Składniki

  • Walnusshälften
    60 g
  • Frischkäse
    300 g
  • Ziegenfrischkäse
    200 g
  • Quark
    250 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Salz
    ½ gestr. TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Rosmarin, getrocknet, gemahlen
    1 TL
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix von Dr. Oetker oder Sofort Gelatine von RUF) (ca. 2 Pck.)
    60 g
  • Birnen (Abtropfgew. 450 g), in Würfeln (1 cm)
    1 Dose

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 10 g
Kalorie 1011 kJ / 242 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...