Kopiec kreta z truskawkami

Kopiec kreta z truskawkami

4.6 302 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
16 porcji

Składniki

  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
Ciasto czekoladowe
  • jajka
    2
  • cukru
    180 g
  • mąki pszennej
    260 g
  • mleka
    220 g
  • oleju
    150 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    35 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
Krem truskawkowy
  • truskawek, świeżych
    700 g
  • cukru
    70 - 100 g
  • żelatyny w proszku
    2 czubate łyżeczki
  • wody
    4 łyżki
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    500 g
Przełożenie
  • dżemu truskawkowego
    2 - 3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 397.9 kcal / 1664.6 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 40.4 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 77.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...