Urządzenia i Akcesoria
Kopiec kreta z truskawkami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Ciasto czekoladowe
-
2 jajka
-
180 g cukru
-
260 g mąki pszennej
-
220 g mleka
-
150 g oleju
-
35 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem truskawkowy
-
700 g truskawek, świeżych
-
70 - 100 g cukru
-
2 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
4 łyżki wody
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Przełożenie
-
2 - 3 łyżki dżemu truskawkowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
77.3 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1664.6 kJ /
397.9 kcal
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
40.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort Czarny Las
5h
Kopiec kreta
3h 20min
Ciasto z pianką truskawkową
6h 25min
Sernik walentynkowy z borówkami
4h 30min
Ciasto łabędzi puch
5h 30min
Ciasto słonecznikowiec
9h
Ciasto Metrowiec
7h
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9h 45min
Ciasto Rafaello
8h 30min
Wiśniowa chmurka
8h 30min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Karpatka
5h