
Urządzenia i Akcesoria
Kopiec kreta z truskawkami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki100 g
Ciasto czekoladowe
-
jajka2
-
cukru180 g
-
mąki pszennej260 g
-
mleka220 g
-
oleju150 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego35 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
Krem truskawkowy
-
truskawek, świeżych700 g
-
cukru70 - 100 g
-
żelatyny w proszku2 czubate łyżeczki
-
wody4 łyżki
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
Przełożenie
-
dżemu truskawkowego2 - 3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
397.9 kcal /
1664.6 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
40.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
77.3 mg