
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandel-Mürbteig
- 130 g Mandeln, geschält
- 250 g Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 130 g Staubzucker gesiebt
- 2 Pck. Vanillezucker (à 8 g), von Dr. Oetker
- 1 Msp. Backpulver von Dr. Oetker (opcjonalnie)
- 3 Eidotter
- 200 g Butter weich, in Stücken
- 4 - 5 EL Staubzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 40 kcal / 165 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 1 mg