Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lebkuchen
- 4 Eier (Größe M)
- 400 g Rohrohrzucker
- 125 g Honig
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 1 TL Natron
- 1 Bio-Zitrone, nur Schale abgerieben
- 560 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
- ⅛ l Wasser
Zuckerglasur
- 250 g Zucker
- 1 Eiklar
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 14 mg
Alternatywne przepisy
Bären-Muffins
1h 5min
Schokoladenmuffins mit Himbeer-Frischkäse-Buttercreme
50min
Butterkekse
1h 15min
Fliegenpilz- und Schweinchen-Glücksmuffins
2h 30min
Geburtstagstorte für Kinder
2 Std.
Bunte Donuts
2 godz. 40 min
Karottentorte mit Zuckerguss
3 godz. 10 min
Osternest aus Germteig
2 Std.
Kokosbusserl
25 Std.
Windringerl
3h
Dotterbusserl
50min
Husarenkrapferl
1h