Urządzenia i Akcesoria
Linzerkipferl
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
50 Stück
Składniki
-
Bio-Zitrone1
-
Zucker85 g
-
Butter weich, in Stücken225 g
-
1 EL Vanillezucker, selbst gemachtVanillezucker1 Päckchen
-
Salz1 Prise
-
Ei (Größe M)1
-
Eidotter1
-
Weizenmehl, glatt285 g
-
Speisestärke15 g
-
Marillenmarmelade passiert80 - 100 g
-
200 g Kakaoglasur-DropsSchokoglasur-Drops (siehe Tipp)200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
11 mg
Białko
1 g
Kalorie
435 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosbusserl
1 godz. 10 min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1 godz. 30 min
Eisenbahner
2 godz. 30 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Florentiner mit Mürbteig
1 godz. 20 min
Schokokipferl
1 godz. 30 min
Windringerl
3 godz.
Polo Nero
50 min
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 min
Brabanter Knöpfe
1 godz. 30 min
Husarenkrapferl
1 godz.
Dotterbusserl
50 min