Ciabatta

Ciabatta

4.1 18 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
2 Stück

Składniki

Weizensauerteig
  • Wasser, heiß
    1000 g
  • Wasser lauwarm
    150 g
  • Sauerteig (Weizensauerteig z. B. von Seitenbacher®)
    15 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    150 g
Hauptteig und Fertigstellung
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    260 g
  • frische Hefe (siehe Tipp)
    5 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    400 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Wasser, heiß
    1000 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 2420 mg
Białko 35 g
Kalorie 4255 kJ / 1017 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 203 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...