Espresso-Karamell-Sauce

Espresso-Karamell-Sauce

4.8 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 Schraubglas

Składniki

  • Zucker
    250 g
  • Espresso, aufgebrüht abgekühlt
    100 g
  • Zitronensaft (siehe Tipp)
    1 TL
  • Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • Sahne
    130 g
  • Wasser
    1000 g
  • Essig
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 3 g
Kalorie 6831 kJ / 1631 kcal
Tłuszcz 66 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 254 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...