Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Chilischote, entkernt
- 3 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 15 g Salz
- 1000 g Wasser und etwas mehr zum Ausspülen
- 500 g Gemüse, in Spalten, Stiften, Stücken oder halbiert (2-4 cm), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 333 kJ / 80 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1219 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsencreme
9 godz. 45 min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 min.
Reibekuchen
35min
Bananen-Affogato
13h
Mixed Pickles
336h
Bohnensalat mit Lammkoteletts
50 min.
Rosmarin-Zitronen-Sauce
48h
Za'atar-Gewürzmischung
5 Min
Zimt-Vanille-Zucker
5 Min
Espresso-Panforte
1h 30 min.
Beluga-Linsen-Salat mit Datteln
5h
Christstollen-Cantuccini
2h 30min