Urządzenia i Akcesoria
Zimt-Quitten mit Vanilleeis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser1400 g
-
Zitronensaft10 g
-
Quitten geschält, entkernt, geachtelt (insges. ca. 400 g)1 - 2
-
Zimt nach Geschmack¾ TL
-
Zucker1 EL
-
Butter kalt (à 2 cm)2 Stückchen
-
Vanilleeis4 Kugeln
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
1538 kJ /
368 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die perfekte Welle
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rote Grütze Deluxe
30 min
Naturjoghurt
12 godz. 10 min
Sherry-Zimt-Pflaumen
1 godz. 20 min
Frische Tomatensuppe
30 min
Nektarinen-Holunder-Eis
12 godz.
Tomaten-Brühe
3 godz. 15 min
Rote-Bete-Brühe
4 godz. 15 min
Spargel-Antipasti
40 min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35 min
Waldfrucht-Gelee
35 min
Crème-brûlée-Äpfel
45 min
Kürbissuppe mit Curry
35 min