Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 1 - 2 Quitten geschält, entkernt, geachtelt (insges. ca. 400 g)
- ¾ TL Zimt nach Geschmack
- 1 EL Zucker
- 2 Stückchen Butter, kalt (à 2 cm)
- 4 Kugeln Vanilleeis
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1538 kJ / 368 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milchreis mit Roter Grütze
50 min.
Gefüllte Zucchini-Blüten
40 min.
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10 min.
Bananen in würziger Karamellsauce
1hod. 50min
Sahne-Grießpudding mit Roter Grütze
15 min
Tellerlinsen (Trockenprodukt) garen
12hod. 40min
Frische Artischocken
55 min.
Himalaya-Butter
25 min.
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern
45 min.
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5h
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3h
Dänische Zitronencreme
3h