Urządzenia i Akcesoria
Zimt-Quitten mit Vanilleeis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser1400 g
-
Zitronensaft10 g
-
Quitten geschält, entkernt, geachtelt (insges. ca. 400 g)1 - 2
-
Zimt nach Geschmack¾ TL
-
Zucker1 EL
-
Butter kalt (à 2 cm)2 Stückchen
-
Vanilleeis4 Kugeln
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
1538 kJ /
368 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die perfekte Welle
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Ingwer-Limetten-Shrub
72 godz.
Mangold-Ingwer-Smoothie
10 min
Filo-Tartelettes mit Ziegenkäse und Erdbeeren
30 min
Apfel-Quitten-Pie
1 godz.
Grapefruit-Johannisbeer-Saft
10 min
Quitten-Rotkohl
1 godz. 20 min
Sauerampfer-Erdbeer-Lassi
10 min
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25 min
Quitten-Tarte-Tatin
2 godz.
Orient-Waffeln
25 min
Orangen-Schmand-Pfannkuchen mit Salz-Karamell-Sauce
45 min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 min