Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de ajo en polvo
- 1 cucharadita de pimentón
- ¼ de cucharadita de pimienta de Cayena molida (opcjonalnie)
- 1 ¼ cucharaditas de sal
- 800 - 900 g de coliflor (entera y sin hojas)
- 500 g de agua
- 40 g de queso parmesano en trozos
- 70 g de pistachos pelados (sin sal)
- ½ diente de ajo
- 40 g de hojas de albahaca frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1226 kJ / 293 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 621.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brócoli dorado con salsa de atún
20min
Coliflor tika masala
30 min
Pizza alsaciana con salmón, champiñón y rúcula
40 min
Rollos de acelga
30 min
Ensalada César vegana con garbanzos asados
45 min
Ensalada de patatas y espárragos con pesto de eneldo
55 min
Ensalada tibia de patatas y espinacas con tomates secos
40 min
Ensalada de lombarda con feta crujiente y pesto de hierbas
30 min
Hummus de coliflor rehogada con champiñones y beicon
30 min
Albóndigas de berenjena con salsa de pimientos
2 Std. 45 Min
Strudel de champiñones y espinacas
1h 30 min
Coliflor a la parmesana
40 min