Salmón al vapor con verduras y arroz

Salmón al vapor con verduras y arroz

4.0 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 ración

Składniki

  • 50 g de cebolleta en rodajas de 5 mm
  • 70 g de calabacín en rodajas de 5 mm
  • 5 tomates cherry en mitades
  • 150 g de lomo de salmón fresco sin piel ni espinas
  • 3 - 4 pellizcos de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 1 - 2 chorritos de zumo de limón
  • 2 rodajas de limón de aprox. 3 mm
  • 1000 g de agua
  • 60 g de arroz de grano largo
  • 15 g de pasas sin semillas (opcjonalnie)
  • ½ palo de canela
  • 2 vainas de cardamomo
  • 2 pellizcos de azúcar
  • ¼ de cucharadita de cúrcuma molida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 489 kcal / 2048 kJ
Białko 35.5 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 590.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...