Stufato di manzo e verdure invernali

Stufato di manzo e verdure invernali

3.9 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 60 g di cipolla
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di carne di manzo per spezzatini
  • 100 g di sedano rapa pelato, a pezzi
  • 100 g di pastinaca pelata, a pezzi
  • 100 g di patate pelate, a pezzi
  • 100 g di carote pelate, a pezzi
  • 900 g di acqua
  • 10 g di miele
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
    1 dado per brodo di manzo (per 0,5 l di brodo)
  • 1 ½ cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1 ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • 1 foglia di alloro secca
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato
  • 150 g di orzo perlato
  • pane croccante, per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 468.8 kcal / 1961.5 kJ
Białko 33.8 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 47.2 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 659.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...